06-48337148 info@rijschoolarnold.nl

Rijles in Den Helder en Julianadorp

Hoe rijdt het eigenlijk in Den Helder? Den Helder is natuurlijk geen Amsterdam: het is er doorgaans een stuk rustiger op de weg. In de ochtend rond 08.00 tot 09.00 uur is er wel de nodige bedrijvigheid. Daarna zie je dat het een beetje inzakt tot een uur of 4. Daarna rij je met wat meer drukte weer in Den Helder tot 19.00 uur.

Rijschool in Den Helder

Rijlessen in Den Helder gemakkelijk?

Er wordt vaak gezegd dat rijlessen in Den Helder gemakkelijk zijn omdat we geen snelweg in de buurt hebben. Maar je zal in Den Helder juist meer kilometers maken dan Amsterdam, waar veel geregeld wordt met verkeerslichten. De gemeente Den Helder heeft in verhouding veel minder verkeerslichten en meer gelijkwaardige kruispunten. Als leerling moet je goed leren plannen als je op zo’n kruispunt af komt rijden. Wil je het eens proberen? Meld je aan voor een gratis proefles.

Snelweg en rijden in een andere stad

Uiteraard ga je met Autorijschool Arnold ook de snelweg op. We rijden doorgaans naar Hoorn via de A7. Dat geeft niet alleen de nodige snelwegervaring, maar je komt ook in een andere stad dan Den Helder te rijden. Dat resulteert vaak in foute beslissingen, omdat je bewust moet worden van nieuwe situaties en snel moet beslissen hoe je die het beste kan oplossen. Mijn rol is dan ook om je zoveel mogelijk te coachen. Ik stel je open vragen over de situaties die je hebt gehad en hoe dat ging.

Rijles op de snelweg

Rijexamen in Den Helder

Voor de zeven verschillende bijzondere verrichtingen zijn er een aantal vaste plekken in Den Helder om gemakkelijk en veilig te oefenen. Zoals de Doggershoek, Duinroosstraat, Baskeweg en het industrieterrein. Maar dat betekent niet dat het tijdens het examen daar ook gebeurt. Daarom oefen je ook door heel Den Helder: zo krijg je inzicht en leer je anticiperen op het andere verkeer. Om je goed voor te bereiden op het rijexamen, rijden we een aantal vaste examenrondjes. Hier ervaar je hoe een examen eraan toegaat, en leer je op een prettige manier omgaan met de druk van een examen.

Rijschool Arnold is een rijschool in Den Helder met een hoog slagingspercentage en maar één focus: jou op weg helpen.